top of page

13.05.2023

ДРУМСКИ

ТРОФЕЈ „ОХРИД“

МАКЕДОНСКИ КУП - НАЦИОНАЛНА ТРКА

Одржана: 13-05-2023
Организатор: ВФМ, ВК Спидбајк
Подобност: Сениори, Јуниори, Кадети, Мастерс, Жени, U-15 и U-13

Место: Охрид

Должина: 3 km. по круг, 10 круга или вкупно 30 km. за кадети

1во место

Првата друмска трка за сезона 2023 и исто така првата сезона во категорија кадети. Трката беше дополнителен предизвик и поради интернационалниот карактер, имаше и натпреварувачи од Албанија. Одлично се започна, и одлично се заврши, иако на седмиот круг (од вкупно 10) имавме и пробушена гума, завршивме на врвот. Прво место, за огромно задоволство.
Честитки до моите тимски другари Маџоски, кој заврши на 2рото место во јуниори, Петрески со кој возевме во истата трка и заврши на 8мо место и Јанкоска, на која ова и беше прва трка и успешно ја заврши.

bottom of page