top of page

11.06.2023

ДРУМСКИ

КУП НА СРБИЈА „Улица Саве Шумановиќ“

КУП НА СРБИЈА "Ulicama Save Šumanovića" - ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ТРКА

Одржана на : 21-05-2023

Организатор: BK Sid
Подобност: Сениори, У23, Јуниори, Кадети, Мастерс, Жени

Место: Шид, Србија

Должина: 10 круга на 2,5 км. Вкупно 25 км.. 

4то место

На меѓународната трка учествува како единствен претставник на клубот, а воедно и единствен македонски претставник, во трка на која има учесници од Србија, Хрватска, Босна, Словенија, Унгарија, Бугарија, САД и Австралија. Околу 250 учесници во сите категории. Иако времето не соработуваше, беше доста врнежливо, но се заврши во најдобар ред. Освоивме 4 место во категорија кадети.

bottom of page